Camaïeu Z

KTK II, NCh, PCh, SCh, VSN Ch

VH16-272-0002 / V-LN: 4146214 / ID: 39

Rotu, sukupuoli : Zangersheide, ori
Väri, säkä :Kimo (Ee/Aa/Gg), 170 cm
Syntynyt, ikä :01.01.2012, 9-vuotias
Kasvattaja :Esmee de Zoute     EVM
Omistaja :Jayde (VRL-05186)

Vuosia sitten päätin, että Moon Sugarissa tulisi olemaan vain muutama ori. Se ei ollut kenties parhain vaihtoehto, sillä suomalaiset puoliveriseni eivät käyneet kaikkien kantakirjojen jalostukseen. Päätin tehdä kerrankin järkevän valinnan, joka oli tässä tapauksessa uuden hevosen ostaminen. Tämä jahkailu osui parhaaseen mahdolliseen aikaan, sillä Belgiassa oli juuri silloin alkamassa vuotuinen Zangersheide-huutokauppa.

  Valkoinen ori Camaïeu Z oli tanssahdellut kehässä niin elegantisti, että minun oli aivan pakko ostaa se. Sen isä Conquistador Z ei ollut tunnettu hyvästä luonteesta, mutta päätin sivuuttaa järjen äänen. Vallaton nuori ori sattui ikävä kyllä olemaan aivan kuin isänsä lähemmin tarkasteltuna, joten siksi sen kutsumanimeksi tuli Konna. Tuo mökötykseen taipuva kiukuttelija ei tosiaankaan ole kenenkään suosikki, etenkin kun otetaan huomioon Konnan tapa testata uudet ja vanhatkin ihmiset harva se päivä.

  Konna on juuri niitä tapauksia, jotka eivät malta olla paikallaan hetkeäkään satulan alla. Palkintojenjaossa kimo ori karkoittaa taidokkaasti niin kättelijät kuin kukkapuskatkin, ratsastajiensa mielipahaksi. Esteradalla Konna ei sentään laukkaa kuola räiskyen puomit suussa, vaikka se saattaa toisinaan oikoa mutkia liikaa. Kuumaverinen ori osaa kuunnella ratsastajaansa kyllä, kunhan sen ohjiin ei jäädä roikkumaan. Skouppia tällä vahvalaukkaisella tapauksella on paljon, ketteryyden ja rohkeuden lisäksi. Konna onkin se uusintaratojen säväyttäjä, jonka tyyli kerää ihailijoita.

Conquistador Z
Z, TUMMANRUUNIKKO
Capitolium
HANN, RUUNIKKO
Schemer
KWPN, MUSTA
Eclipsareon Z
Z, RAUTIAS
Émeute
MECKL, TUMMANRAUTIAS
Luftschloss
HANN, RUUNIKKO

  Jayde (VRL-05186)

  jaydeism@gmail.com

  virtuaalitalli / virtuaalihevonen